úterý 24. dubna 2012

JARNÍ MEDICAFÉ ZA NÁMI!

           Jak WikiSkripta fungují? Jak významným zdrojem jsou WikiSkripta i pro ostatní vyučující, či jak se do nich zapojují? Jak zvýšit efektivitu a podpořit motivaci ke studiu? I o tom bylo úterní MediCafé pořádané 10. 4. 2012 v Literární kavárně Řetězová. Hostem byl MUDr. Martin Vejražka, PhD., odborník na poli biochemie, lékař působící ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze a spoluzakladatel WikiSkript.
Jaké to tedy bylo a kdo na MediCafé zavítal? Už v samotném začátku jsme pronikli hlouběji do konceptu WikiSkript, které pomáhají nejen medikům, ale také široké veřejnosti. Pan doktor Vejražka vyzdvihl aktuálnost článků a objasnil spolupráci s doktory i studenty. Řeč byla o konkrétních a soudobých trendech v rámci získávání informací. Zajímavým příkladem je největší encyklopedie světa Britannica, která nedávno zrušila tištěnou formu a bude dostupná pouze na internetu. Během otevřené diskuze se díky dotazům z publika řešil rozvoj přístupnosti WikiSkript z mobilů a moderních nástrojů, jako jsou čtečky, stáhnutí otázek v PDF podobě, ohlasy na články v českém a slovenském jazyce, či problematika plagiátů a jejich odhalování. Co se týče studentské mobility, kreativity i rozdílných perspektiv, je rovina vzdělání zahrnující výukové portály, studentské spolky a projekty, jedinečným prostředím pro rozvoj.
Celým večerem nás provázela hudební skupina Jazzoví kluci. Jejich výborné vystoupení vzbudilo nebývalý ohlas i u ostatních návštěvníků kavárny. Jarní MediCafé se vydařilo a zatímco návštěvnost WikiSkript během nadcházejícího zkouškového období opět vzroste, my se na Vás budeme těšit na příštím, tentokrát podzimním, MediCafé.

Zde se můžete podívat na fotografie z akce.

Žádné komentáře:

Okomentovat