pátek 20. dubna 2012

DUBEN - S PARAZITY BUDEM.

Ačkoliv bych to asi nemusela připomínat, zůstává nezvratným faktem, že stránky kalendáře se kvapem blíží konci semestru. Takže je tu v tomto školním roce jedna z posledních možností navštívit MediCafé a nasytit své unavené tělo i ducha novými poznatky a kofeinem.

A kdy a kam za nimi vyrazit? Přijďte v poslední dubnový středeční večer do Café B.Braun (http://www.cafe-bbraun.cz/) na ÍPáku (exaktněji tedy 25. 4. v 19:00 na stanici metra I.P.Pavlova). Hostem bude prof. RNDr. Jaroslav Flégr, CSc. – evoluční biolog a parazitolog z Přírodovědecké fakulty UK.



Odkaz na událost na FB zde: https://www.facebook.com/events/362532860459589/

Prof. RNDr. Jaroslav Flégr, CSc. je známý především díky své práci na téma vlivu Toxoplasmy na lidské chování. Mnozí z vás jej však znají i jako autora knihy Zamrzlá evoluce, ve které představil zcela nový úhel pohledu na evoluční biologii.

Znáte někoho, v jehož chování se nedávno objevily nové rysy s lehce destruktivním účinkem? Nebo jste Vy sami přestali být opatrní, začali jste se chovat riskantněji než obvykle? Překvapuje Vás tvrzení, že několik set tisíc autohavárií ročně může způsobit drobný prvok? Pokud některá z otázek (s lehce bulvárním nádechem, přiznávám) přiměla k zamyšlení, vězte, že dubnové MediCafé na téma „TEN, KDO TAHÁ ZA NITKY, ANEB NIKÝM NEZVANÍ HOSTÉ“ přinese na mnohé z těchto otázek odpověď. Abychom zahnali případné obavy, že se jedná o záležitost minoritní a tudíž nepříliš zajímavou, buďte si jisti, že promořenost Toxoplasmou v ČR dosahuje až 30%.

Nezapomínejte ale, že sluch není jediným smyslem, který můžete při MediCafé potěšit – neméně důležitá je i chuť či dokonce zrak. V Café B.Braun si můžete vychutnávat kvalitní kávu a čokoládu Filicori Zecchini, čaj Harney & Sons, fresh juice, smoothie či milk shake, zatímco Váš pohled bude klouzat po úchvatném interiéru navrženém paní architektkou Evou Jiřičnou, jehož perlou jsou unikátní schody ze skla a ušlechtilé oceli.

Těšíme se na Vás v Café B.Braun již za pár dní!
-ee-

Žádné komentáře:

Okomentovat