pondělí 12. prosince 2011

Prosincové MediCafé!


Pokud jste si za posledních pár dní přečetli noviny, jistě víte, že zima už je konečně tady. Na horách se rozjely lyžařské vleky, ve městech je na každém rohu posypový materiál a v Caféidoskopu (http://www.cafeidoskop.cz/) se připravuje prosincové MediCafé. A co že nám ten vědecko-kavárenský Ježíšek tentokrát přinese?

Prosincové MediCafé proběhne v úterý 20.12. od 19:00 (ano, už skoro za týden tu máte další dávku informací!) a téma pro tento večer zní DVOJNÁSOBNÁ RADOST, PRO LÉKAŘE STAROST… ANEB DVOJČATA OČIMA PORODNÍKA a naším hostem bude doc. MUDr. Antonín Pařízek, CSc. Můžete se těšit na zajímavosti z momentu, kdy nový život přichází na svět. Ale předem bychom Vás měli varovat, přednáška bude obsahovat i realistickou fotodokumentaci (slabým povahám doporučujeme jednoho panáka před a druhého po přednášce:).

A Tady pár informací o našem prosincovém hostu doc. MUDr. Antonínu Pařízekovi, CSc., který pracuje jako vedoucí lékař porodního sálu u Apolináře. Jeho vědecké zájmy se pohybuji v těchto oblastech:
- porodnická analgezie a anestezie – bolest a stresová zátěž matky a dítěte u porodu
- porodnická problematika těhotných žen po transplantaci orgánů
- porodnická problematika těhotných žen s chorobami gastrointestinálního traktu
-a také byl prvním, kdo v České republice v roce 1988 zavedl kompletní metodiky epidurální analgezie u spontánního porodu do rutinní porodnické praxe.

Tedy pokud Vás už teď napadají dotazy, zapište je, ať do úterý všechny nezapomenete. Budeme se na Vás v Caféidoskopu těšit!
-LM-

Žádné komentáře:

Okomentovat