sobota 20. listopadu 2010

Medical Café Scientifique začíná!

Nový projekt Motoláku a naší pobočky IFMSA je na světě! Historický první Medical Café Scientifique - neformální diskuze se zajímavými hosty v příjemném prostředí, proběhne v úterí 26.10. se začátkem v 17:30 na téma "Výzkum v medicíne a klinická praxe - dětská leukémie: diagnostika a příčiny".

U šálku dobré kávy si budete moci popovídat s děkanem naší fakulty doc. MUDr. Ondřejem Hrušákem, Ph.D. a s proděkanem prof. MUDr. Janem Trkou, Ph.D. Vše proběhne ve studentském klubu K4 (Celetná 20). Články o "Medicafé" naleznete také na stránkách našeho generálního partnera Science Café Czech Republic. Událost i s dalšími linky a odkazy je také na Facebooku.
Předkládáme Vám také krátkou anotaci k vystoupení našich exkluzivních hostů:

"O tom, jak se dá, nebo nedá propojit vědecký výskum v medicíne s klinickou praxí, a o tom jak výskum v nemocnici probíhá nám na pozadí dětské leukémie budou vyprávět hosté z kliniky dětské hematologie a onkologie ve fakultní nemocnici v Motole.
Dětská leukémie představuje 30 – 35% včech zhoubných nádorů u detí, což je značně vysoké číslo. Za posledních dvacet let se ale léčba této nemoci rapídne zlepšila, a to taky díky stále lepším postupům v její diagnostice. Naši hosté představí nejnovější trendy, kterými se výskum dětské leukémie ubírá.
Pokud si chcete dát šálek čaje s panem děkanem z 2. lékařské fakulty, nebo sklenici vína s panem proděkanem, a příijemne si u toho popovídat, srdečně Vás zveme na první Medicínskou vědeckou kavárnu."

Žádné komentáře:

Okomentovat